LIVE CHAT
BEJELENTKEZÉS

Adatvédelmi szabályzat

A Wirecard AG és leányvállalatai (a Wirecard csoport) elektronikus fizetési és kockázatkezelő termékeket és szolgáltatásokat biztosítanak az ügyfeleik számára. Célunk az, hogy világszerte a vállalatok és a fogyasztók számára az elektronikus fizetést könnyen és egyszerűen lehetővé tegyük.

A fizetések feldolgozásában a legfontosabb probléma a személyes adatok biztonsága és védelme. Ezért a Wirecard AG biztosítja a titoktartásra vonatkozó törvényes előírások betartását, különös tekintettel a Német Adatvédelmi Törvényre (BDSG) és a Német Teleszolgáltatási Törvényre (TMG).

A jelen szabályzat a titoktartás összes fontos aspektusát tárgyalja. Kérjük, jegyezze meg az alábbi információkat.

Általános információ
Ez a honlap a Wirecard csoport által nyújtott szolgáltatásokról tartalmaz információt. A Wirecard csoport számos olyan információs rendszert is biztosít, amelyen keresztül a csatlakozó fogyasztók (kereskedők) adatokat szerezhetnek a Wirecardon keresztül lebonyolított fizetésekkel kapcsolatosan.

Felelős testület
Wirecard Technologies AG, Einsteinring 35, 85609 Aschheim, Németország székhellyel, a felelős testület a német törvények értelmében.

Az ügyfelek felelnek a szerződött adatfeldolgozás részeként feldolgozott összes adatért. Az adott adatokra vonatkozó esetleges kérdések felmerülése esetén a Wirecard az adott ügyfélre hivatkozik.

Névtelen honlaplátogatás
A Wirecard csoport honlapja általában névtelenül is meglátogatható. Az automatikusan összegyűjtött adatokat (lásd alább) tárolás és felhasználás előtt titkosítjuk.

Személyes adatok gyűjtése és tárolása
A Wirecard fizetési információkat dolgoz fel az ügyfelei (kereskedői) nevében a fizetésfeldolgozás és a kapcsolódó szolgáltatások (pl. kockázatkezelés) részeként. A Wirecard – különösen adatfeldolgozói szerepében – a csatlakozott ügyfelein keresztül az adathatékonyság elvének betartásán dolgozik a Német Adatvédelmi Törvény értelmében.

Az érintett csatlakozott ügyfél (kereskedő) felelősnek tekintendő a feldolgozott fizetési adatért. A fizetésfeldolgozás során különösen kényes adatok, mint hitelkártyaszámok és számlainformációk feldolgozására kerül sor. Ezeket az adatokat kódoljuk és a Wirecard adatbázisban tároljuk a PCI DSS szabályozásokkal összhangban.

A csatlakozott ügyfél (kereskedő) nevében feldolgozott adatokat kizárólag az ügyfél által kért céllal használjuk; pl. fizetésfeldolgozásra és kockázatkezelésre. A szerződött szolgáltatás függvényében, kiegészítő információk, mint pl. IP geolokációs adatok és hiteljelentések megtekintésére is sor kerülhet.

Az ügyfelek nevében feldolgozott mindegyik és összes adat az ügyfél kérésének megfelelően kerül tárolásra és hasonlóképpen törlésre, legkésőbb a törvényes tárolási határidő lejárta után. Amennyiben az ügyfél kéri az adatainak az eltávolítását a határidő lejárta előtt, az adatokat általában blokkolják törlés helyett.

Személyes adatok közzététele
A Wirecard csoport vállalatai a személyes adatokat csak a csatlakozott ügyfelek (kereskedők) kérésének megfelelően használják. Ezeket az adatokat kizárólag a Wirecard csoport alvállalkozóinak adják ki a tranzakciók végrehajtásának érdekében. Ezek az adatok kiadhatók a fontos szolgáltatóknak, pl. hitelminősítő intézeteknek, a személyazonosság ellenőrzése és a csalások megelőzése céljából.

Az adatok nem adhatók ki más harmadik személyek számára, pl. címhalászat céljából.

Automatikus adatgyűjtés
A Wirecard csoport honlapjának folyamatos fejlesztése érdekében a statisztikai adatokat gyűjtjük. Minden adatot kigyűjtünk, amelyet az ügyfél a Wirecard csoport honlapjának meglátogatásakor megad. Ez magában foglalja az IP-címet, a honlapon meglátogatott oldalakat, a sütiket, valamint a látogató böngészőjére, operációs rendszerére és nyelvi beállításaira vonatkozó adatokat.

A Wirecard csoport a Wired Minds vállalat eszközét használja az ily módon összegyűjtött adatok elemzésére. Az adatok feldolgozására csak a titkosítás után kerül sor. Ez különösen vonatkozik az IP-címre, amit titkosítanak a feldolgozás előtt.

Sütik
A sütik olyan szövegállományok, amelyet a számítógépnek küldenek, hogy könnyen felismerhető legyen a honlap meglátogatásakor. A Wirecard csoport a honlapja bizonyos részein sütiket használ, hogy megkönnyítse az ügyfelei számára a honlap használatát, és hogy testre szabja a szerkezetét.

Az ügyfelek beállíthatják böngészőiket, hogy tájékoztassák őket a sütik lementéséről, vagy hogy letiltsák a sütik lementését. Az erre vonatkozó információkat az adott böngésző súgójában lehet megtalálni.

Külső linkek
A Wirecard csoport honlapján más személyek lapjára mutató link található, hogy az ügyfelek számára érthető információkat nyújthassanak. A Wirecard nem rendelkezik befolyással az említett weboldalak szerkezetét illetően, és nem vállalja a felelősséget a tartalmukért. A jelen nyilatkozatban foglalt elvek nem alkalmazandók a fent említett külső weboldalakra.

Visszavonás joga
Az ügyfél bármikor visszavonhatja a jövőre nézve az adatai összegyűjtésére, feldolgozására és felhasználására vonatkozó jóváhagyását. A visszavonást a fent említett felelős testületnek kell címezni.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a visszavonás esetén a Wirecard csoport nem képes bizonyos szolgáltatások végrehajtására.

Tájékoztatás joga
A felhasználó kérésére a Wirecard tájékoztathatja a tárolt személyes adatokról. A felhasználó kérésére ezeket az információkat elektronikusan is lehet közölni.